Results 1 to 9 of 9

Thread: wyczerpane złoże

  1. #1
    Karson
    Guest

    wyczerpane złoże

    Na mojej wyspie znajduje się 16 wyczerpanych złóż. Teraz pytanie co to są te wyczerpane złoża? Szukałem tego na forum, ale nie mogłem znaleźć.

  2. #2
    Modes's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Poznań
    Posts
    287
    Server
    Syrena
    Z niemieckiego forum z tego co zrozumiałem z wypowiedzi admina to jest tak:

    Każda wyspa ma przedział określonej ilości złóż. Z tej liczby są losowo wybierane złoża na wyspie spośród tych, które może znaleźć twój żeglarz.

    Może się zdarzyć tak, że znajdziesz małą wyspę z 1 kamieniem i 9 wyczerpanych a może się zdarzyć, że znajdziesz z 9 kamienia i 1 wyczerpanym (to są ekstrema).. Jest to kompletnie losowe i taki system został wprowadzony po to by zagwarantować wysoką losowość wysp.

  3. #3
    Karson
    Guest
    A czy jak będę wydobywał kamień na innej wyspie to będę go miał na wszystkich wyspach czy trzeba przewozić?

  4. #4
    Modes's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Poznań
    Posts
    287
    Server
    Syrena
    Materiały trzeba przewozić (DUH!) kasa jest wspólna.

  5. #5

    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    188
    Server
    Syrena
    Quote Originally Posted by Modes View Post
    Z niemieckiego forum z tego co zrozumiałem z wypowiedzi admina to jest tak:

    Każda wyspa ma przedział określonej ilości złóż. Z tej liczby są losowo wybierane złoża na wyspie spośród tych, które może znaleźć twój żeglarz.

    Może się zdarzyć tak, że znajdziesz małą wyspę z 1 kamieniem i 9 wyczerpanych a może się zdarzyć, że znajdziesz z 9 kamienia i 1 wyczerpanym (to są ekstrema).. Jest to kompletnie losowe i taki system został wprowadzony po to by zagwarantować wysoką losowość wysp.
    Hmm miałem nadzieję, że w magazynie prowiantu będziemy mieli możliwość tworzenia przedmiotów, które wypełniałyby puste złoża określonym zasobem, tak jak to było w Anno 1404. No trudno

  6. #6

    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    21
    Server
    Syrena
    Póki co! Cieszcie sie! Bo nie wyczerpują się złoża, także goście walą w tej kopalni a kamienia czy żelaza nie ubywa, a później to czuję że będą jaja i trzeba będzie czasem kupować kamień

  7. #7

    Join Date
    Mar 2013
    Location
    USA Elizabeth NJ / Krakow
    Posts
    4
    Server
    Syrena
    test - sorry sprawdzam czy sygnatura dziala ;-) pozdrawiam wszystkich ;-D
    Last edited by BB_Azara; 19.03.13 at 22:35. Reason: Niewymiarowa sygnatura

  8. #8

    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    188
    Server
    Syrena
    Quote Originally Posted by Starosta View Post
    test - sorry sprawdzam czy sygnatura dziala ;-) pozdrawiam wszystkich ;-D
    A zasady użytkowania forum Pan czytał? Szczególnie te na temat rozmiarów sygnatur? Max to 500x100 pikseli

  9. #9
    Administrator BB_Azara's Avatar
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    1,184
    Server
    Syrena
    Witam,

    @Karson widocznie słabo szukałeś na forum, a na pewno nie czytałeś 'ReadMe', ponieważ wyraźnie masz napisane:


    Kopalnie

    Każda kopalnia ma maksymalna pojemność 5000 surowców. Kiedy zostaną one wyczerpane, przedmiot od 'Wytwórcy Przedmiotów' może ja napełnić ponownie. Obecnie nie ma wskaźnika co do ilości zasobów jakie pozostały w kopalni. Jest to nadal opracowywane.
    Pozdrawiam,
    BB_Azara

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts