Results 1 to 9 of 9

Thread: wyczerpane złoże

  1. #1
    Karson
    Guest

    wyczerpane złoże

    Na mojej wyspie znajduje się 16 wyczerpanych złóż. Teraz pytanie co to są te wyczerpane złoża? Szukałem tego na forum, ale nie mogłem znaleźć.

  2. #2
    Modes's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Poznań
    Posts
    287
    Server
    Syrena
    Z niemieckiego forum z tego co zrozumiałem z wypowiedzi admina to jest tak:

    Każda wyspa ma przedział określonej ilości złóż. Z tej liczby są losowo wybierane złoża na wyspie spośród tych, które może znaleźć twój żeglarz.

    Może się zdarzyć tak, że znajdziesz małą wyspę z 1 kamieniem i 9 wyczerpanych a może się zdarzyć, że znajdziesz z 9 kamienia i 1 wyczerpanym (to są ekstrema).. Jest to kompletnie losowe i taki system został wprowadzony po to by zagwarantować wysoką losowość wysp.

  3. #3
    Karson
    Guest
    A czy jak będę wydobywał kamień na innej wyspie to będę go miał na wszystkich wyspach czy trzeba przewozić?

  4. #4
    Modes's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Poznań
    Posts
    287
    Server
    Syrena
    Materiały trzeba przewozić (DUH!) kasa jest wspólna.

  5. #5

    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    189
    Server
    Syrena
    Quote Originally Posted by Modes View Post
    Z niemieckiego forum z tego co zrozumiałem z wypowiedzi admina to jest tak:

    Każda wyspa ma przedział określonej ilości złóż. Z tej liczby są losowo wybierane złoża na wyspie spośród tych, które może znaleźć twój żeglarz.

    Może się zdarzyć tak, że znajdziesz małą wyspę z 1 kamieniem i 9 wyczerpanych a może się zdarzyć, że znajdziesz z 9 kamienia i 1 wyczerpanym (to są ekstrema).. Jest to kompletnie losowe i taki system został wprowadzony po to by zagwarantować wysoką losowość wysp.
    Hmm miałem nadzieję, że w magazynie prowiantu będziemy mieli możliwość tworzenia przedmiotów, które wypełniałyby puste złoża określonym zasobem, tak jak to było w Anno 1404. No trudno

  6. #6

    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    21
    Server
    Syrena
    Póki co! Cieszcie sie! Bo nie wyczerpują się złoża, także goście walą w tej kopalni a kamienia czy żelaza nie ubywa, a później to czuję że będą jaja i trzeba będzie czasem kupować kamień

  7. #7

    Join Date
    Mar 2013
    Location
    USA Elizabeth NJ / Krakow
    Posts
    4
    Server
    Syrena
    test - sorry sprawdzam czy sygnatura dziala ;-) pozdrawiam wszystkich ;-D
    Last edited by BB_Azara; 19.03.13 at 22:35. Reason: Niewymiarowa sygnatura

  8. #8

    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    189
    Server
    Syrena
    Quote Originally Posted by Starosta View Post
    test - sorry sprawdzam czy sygnatura dziala ;-) pozdrawiam wszystkich ;-D
    A zasady użytkowania forum Pan czytał? Szczególnie te na temat rozmiarów sygnatur? Max to 500x100 pikseli

  9. #9
    Administrator BB_Azara's Avatar
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    1,186
    Server
    Syrena
    Witam,

    @Karson widocznie słabo szukałeś na forum, a na pewno nie czytałeś 'ReadMe', ponieważ wyraźnie masz napisane:


    Kopalnie

    Każda kopalnia ma maksymalna pojemność 5000 surowców. Kiedy zostaną one wyczerpane, przedmiot od 'Wytwórcy Przedmiotów' może ja napełnić ponownie. Obecnie nie ma wskaźnika co do ilości zasobów jakie pozostały w kopalni. Jest to nadal opracowywane.
    Pozdrawiam,
    BB_Azara

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts

Ubisoft uses cookies to ensure that you get the best experience on our websites. By continuing to use this site you agree to accept these cookies. More info on our privacy.